Młoda kapusta do obiadu

4.95 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taką kapustę robiła moja babcia, mama a teraz ja taką gotuję. Świetnie smakuje z kotletem schabowym lub mielonym.

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    pęczek młodej cebulki ze szczypiorem
    pęczek koperku
    2 łyżki masła
    łyżka octu
    2 łyżki śmietany
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, zalać wodą (nie więcej niż poziom kapusty) i ugotować do miękkości. Szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec aby kapusta ładnie pachniała. Gdy kapusta będzie miękka (można odlać trochę wody jeśli uznamy, że jest jej zbyt dużo) dodajemy do niej masło, ocet, zabielamy śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej smakuje na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować