Młoda kapusta do obiadu

  • wyświetlono: 28633 |
  • dodany do książki kucharskiej: 18 |
  • polecenia: 3

Taką kapustę robiła moja babcia, mama a teraz ja taką gotuję. Świetnie smakuje z kotletem schabowym lub mielonym.

IMG_3480
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

główka młodej kapusty
pęczek młodej cebulki ze szczypiorem
pęczek koperku
2 łyżki masła
łyżka octu
2 łyżki śmietany
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta do obiadu

  • 1. Kapustę poszatkować, zalać wodą (nie więcej niż poziom kapusty) i ugotować do miękkości. Szczypior i koperek posiekać. Szczypiorek dodać w połowie gotowania a koperek pod koniec aby kapusta ładnie pachniała. Gdy kapusta będzie miękka (można odlać trochę wody jeśli uznamy, że jest jej zbyt dużo) dodajemy do niej masło, ocet, zabielamy śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem. Najlepiej smakuje na ciepło.
PP_08-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylakapustakoperekszczypiorkonkurs_zdrowie

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z przecierem pomidorowym.

Dodane przez: BABECZKA 35

Młoda kapusta z koncentratem pomidorowym.

Smaczny obiad przygotowany dosłownie...

Młoda kapusta

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Młoda kapusta

Klasyka polskiego stołu,królowa...

Młoda kapusta

Dodane przez: Konto nieaktywne

Młoda kapusta

jest szybka i prosta w przygotowaniu....

Łazanki z młodą kapustą

Dodane przez: Goszka

Łazanki z młodą kapustą

Prosty w przygotowaniu, do tego...

Młoda kapusta po chłopsku

Dodane przez: justi2401

Młoda kapusta po chłopsku

Bardzo sycąca i smaczna, młoda...

Roladki z młodą kapustą

Dodane przez: Jaga85

Roladki z młodą kapustą

To pyszne obiadowe mięsko. Młodą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE