PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Młoda kalarepa w paniercehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/98/211c425b5766f6230e62c9ae7e2208d00e35ee1d.jpeg20481536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mloda-kalarepa-w-panierce-2
4 średniej wielkości młode kalarepy
1 duże jajko
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Młoda kalarepa w panierce
1.
Z kalarep usunąć liście i zdrewniały koniec. Warzywa umyć. Gotować 10 minut (nie obierać ze skórki). Zachartować zimną wodą (pod strumieniem wody). Kalarepy pokroić w dość cienkie plastry. Jajko rozkłócić z mlekiem, przyprawić. Warzywa panierować w masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron nan rumiano.
Porady
Świetnie smakuje z kechupem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze