Młoda kalarepa w panierce

  • wyświetlono: 1166 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Smakiem przypomina panierowanego kalafiora.

P10
  • 60min

Składniki

4 średniej wielkości młode kalarepy
1 duże jajko
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kalarepa w panierce

  • 1. Z kalarep usunąć liście i zdrewniały koniec. Warzywa umyć. Gotować 10 minut (nie obierać ze skórki). Zachartować zimną wodą (pod strumieniem wody). Kalarepy pokroić w dość cienkie plastry. Jajko rozkłócić z mlekiem, przyprawić. Warzywa panierować w masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron nan rumiano.

Porady

Świetnie smakuje z kechupem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakikalarepa

Komentarze

Podobne przepisy

schab w serowej panierce

Dodane przez: majka190382

SCHAB W SEROWEJ PANIERCE

Znudziły się Wam tradycyjne schabowe?...

schabowe w panierce kokosowej

Dodane przez: anka1988

Schabowe w kokosowej panierce

Znudziły Ci się tradycyjne kotlety...

Skrzydełka w panierce na ostro

Dodane przez: Martyna1991

Skrzydełka w panierce na ostro

Każdy czasem lubi zjeść pikantne...

Dorsz w orzechowej panierce

Dodane przez: zandero99

Dorsz w orzechowej panierce

Chrupiąca rybka w aromatycznej...

Panierowana cukinia

Dodane przez: Megg

Cukinia w panierce

Panierowana cukinia to jedno z...

Sola w chrupiącej serowej panierce

Dodane przez: Martyna1991

Sola w serowej panierce

Sola jest jedną z moich ulubionych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE