Młoda kapusta jak schabowy w panierce

5 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta obgotowana i smażona w panierce do kotletów schabowych jest bardzo smaczna, oryginalna, smakuje na ciepło i na zimno..........SMACZNEGO!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta młoda 1 główka średnia, woda 3-4 litry, sól 1 łyżka

    panierka: jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1 łyżka, mleko 2 łyżki, pieprz mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, tarta bułka 12 szklanka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta jak schabowy w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • młoda kapusta jak schabowy w panierce 1. Z kapusty oderwać pierwsze, zbędne liście, główkę przekroić na połowę przez środek głąba (głąb jest ważny aby liście się trzymały w trakcie gotowania, smażenia), następnie znowu przeciąć wzdłuż głąba na połowę i ponownie każdy kawałek na połowę, mamy 8 porcji kapusty, włożyć do szerokiego garnka, zalać wodą, wsypać sól ni po zagotowaniu gotować z 10 minut na średnim ogniu.
  • młoda kapusta jak schabowy w panierce 2. Po ugotowaniu wyjmować liście do durszlaka i zostawić do wystygnięcia i odcieknięcia wody.
  • młoda kapusta jak schabowy w panierce 3. Jajka dobrze roztrzepać z mlekiem, olejem (lepiej się trzyma panierka), kucharkiem, pieprzem, mąkę wymieszać z tartą bułką.
  • młoda kapusta jak schabowy w panierce 4. Na rozgrzanym oleju (oleju powinno być dość sporo) smażyć na rumiano z każdej strony porcje kapusty na średnim ogniu.

Porady

Wodę z gotowania kapusty można wykorzystać do zupy jarzynowej .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować