Miodownik z krówką i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Wkładamy na 15 minut do zamrażalnika. Po wyjęciu, ciasto dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy każdą część na osobnej blaszce (40x24) wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy po 15 minut w 180C. Studzimy, zdejmujemy papier uważając aby nie połamać placków.
2.Masa: 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem a do pozostałego mleka wsypujemy kaszę, mieszamy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy około 5 minut mieszając aby kasza się nie przypaliła. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimną kaszę ucieramy z masłem do uzyskania gładkiej konsystencji. Na jeden blat wykładamy połowę kremu , przykrywamy drugim plackiem, wykładamy pozostałą kaszę i przykrywamy trzecim plackiem. Na wierzch wykładamy masę krówkową i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Komentarze