Miodowe pomidorki koktajlowe

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne pomidorki koktajlowe w miodowej marynacie.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kolorowych, twardych pomidorków koktajlowych
    2-3 małe cebule
    główka czosnku
    natka pietruszki

    zalewa:
    250 ml octu z białego wina
    200 ml miodu leśnego
    750 ml wody
    20 g kolorowego pieprzu
    2 łyżki soli morskiej

    po łyżce oleju rzepakowego na każdy słoik
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Miodowe pomidorki koktajlowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki kroimy na pół. Cebule i ząbki czosnku kroimy w plasterki. Natkę siekamy. Wszystko mieszamy i przekładamy do słoików.

    Składniki marynaty zagotowujemy. Gorącą zalewamy pomidorki. Wlewamy po łyżce oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Przykrywamy ręcznikiem do wystudzenia.

    Pomidorki przechowujemy w ciemnym, chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować