Miodowe ciasteczka świąteczne

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Doskonałe ciasteczka na święta Bożego Narodzenia

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasteczka:
    250 g mąki,
    10 dag margaryny,
    3 łyżki cukru,
    1 jajko,
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej,
    1 łyżka miodu sztucznego Orzech,
    1 jajko

    Krem:
    100 g margaryny,
    2-3 łyżki wody,
    50 g cukru pudru,
    60 g mleka w proszku

    Dodatkowo:
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Miodowe ciasteczka świąteczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasteczka: Składniki na ciasto mieszamy, zagniatamy. Rozwałkowujemy cienko (3 mm), wykrawamy foremką gwiazdki, w połowie ciastek wycinamy mniejsze gwiazdki. Układamy na blaszce, pieczemy na złoty kolor w 170 stopniach około 8 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce.
    Krem: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, a następnie cukier wymieszany z mlekiem, dokładnie mieszamy z rozpuszczonym masłem. Ciepłym kremem przekładamy ciasteczka. Posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować