Mintaj w sosie ananasowym

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W sierpniu wyszłam za mąż. Dopiero poznaję tajniki kuchni.

Składniki:

  • ● 4 fi lety z mintaja
    ● puszka ananasa
    ● olej
    ● 150 ml keczupu
    ● sól, pieprz
    ● 6 cebul
    ● mąka
    ● szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mintaj w sosie ananasowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy i osuszamy.
    Solimy, kroimy w kawałki i obtaczamy
    w mące. Smażymy na
    rozgrzanym oleju
  • 2. Ananasa osączamy (sok
    zachowujemy), kroimy w kostkę.
    Cebule obieramy i kroimy
    w ósemki. Oprószamy solą.
    Smażymy na rozgrzanym oleju
    na osobnej patelni, aż zmiękną.
    Dodajemy ananasa, sok i keczup.
    Chwilę dusimy. Doprawiamy.
    Zdejmujemy z ognia.
  • 3. Do sosu wkładamy rybę.
    Delikatnie mieszamy. Odstawiamy
    na kilka godzin. Przed
    podaniem podgrzewamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować