Mini kruche faworki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nietypowy pomysł na faworki.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 szklanka mąki tortowej

    - 1/4 szklanki cukru pudru

    - 10 dag margaryny

    - 2 żółtka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Faworki

Mini kruche faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut do schłodzenia. Wałkujemy ciasto bardzo cienko, kroimy w małe prostokąty, na środku każdego robimy nacięcie i przeciągamy przez nie jeden koniec. Układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
  • 2. Pieczenie: Pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować