Migdałowy sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do dużej miski wsypać mąkę i cukier puder, dodać żółtko i pół kostki masła. Wszystko razem wygnieść. Dodac łyżkę wody i ugniatać, aż ciasto zacznie odchodzic od dłoni. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto i gęsto ponakłówać widelcem. Piec na złoty kolor, około 20 minut w temperaturze 180°C. Przed nałożeniem masy wystudzić.
2.Jaja roztrzepać i wymieszac z cukrem. Twaróg, smietankę, jaja z cukrem, aromat, oraz przesiane mąki miksować do momentu połączenia się składników. Wylać na upieczone ciasto. piec około 40 minut w temperaturze 140°C, gdy wierzch się zetnie ułożyć maliny i posypać płatkami migdałowymi, piec jeszcze 50 minut w tej samej temperaturze. Pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce.
Komentarze