Migdałowy sernik z malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Na przepis ten natknęłam się w internecie, lekko zmodyfikowałam i wyszedł przepyszny sernik.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    •150g mąki

    •100g masła

    •2 łyżki cukru pudru

    •1 żółtko

    •1 łyżka wody


    Składniki na masę serową:
    •1 kg twarogu w wiaderku

    •100ml smietanki 30%

    •5 jaj

    •200g cukru

    •2 łyżki mąki pszennej

    •1 łyżka mąki ziemniaczanej

    •aromat migdałowy

    •300g malin (jest poza sezonem więc użyłąm mrożonych)

    •płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Migdałowy sernik z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski wsypać mąkę i cukier puder, dodać żółtko i pół kostki masła. Wszystko razem wygnieść. Dodac łyżkę wody i ugniatać, aż ciasto zacznie odchodzic od dłoni. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Spód blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto i gęsto ponakłówać widelcem. Piec na złoty kolor, około 20 minut w temperaturze 180°C. Przed nałożeniem masy wystudzić.
  • 2. Jaja roztrzepać i wymieszac z cukrem. Twaróg, smietankę, jaja z cukrem, aromat, oraz przesiane mąki miksować do momentu połączenia się składników. Wylać na upieczone ciasto. piec około 40 minut w temperaturze 140°C, gdy wierzch się zetnie ułożyć maliny i posypać płatkami migdałowymi, piec jeszcze 50 minut w tej samej temperaturze. Pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Migdały Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować