Migdałowe ciasto z gruszkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt migdałowy:
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na, dodawać po jednym żółtku oraz mąki połączone z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Pieczenie ok. 35 ml inut w temp. 170 stopni.
2.Galaretkę rozpuścić w przegotowanej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia, połączyć z pokrojonymi na kawałki gruszkami i wyłożyć na wystudzony biszkopt, ciasto wstawić do lodówki. Na wierzch poukładać biszkopty.
3.Masa śmietankowa:
Żelatynę rozmieszac w wodzie i odstawić do napęcznienia. Kremówkę ubić z cukrem, dodać serek oraz żelatynę, masę wyłożyć na ciasto. Migdały przełożyć na patelnię i chwilę podgrzewać cały czas mieszając aby się nie przypaliły, posypać wierzch ciasta. Całość schłodzić kilka godzin. Smacznego.
Komentarze