Biszkopt z jagodami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, następnie dodawać po kolei żółtka, kakao i mąkę z proszkiem delikatnie mieszając łyżką. Ciasto wyłożyć na tortownicę wyłożoną papierem i proc w temp. 170 stopni przez ok. 35 minut. Biszkopt po wystudzeniu można nasączyć.
2.Pianka śmietanowa z jagodami.:
Galaretkę rozpuścić w wodzie i odstawić do wystygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem dodać galaretkę oraz zmiksowane owoce, wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
3.Galaretki rozpuścić w przegotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia. Na ciasto włożyć całe owoce jagód lub borówki amerykańskiej i zalać tężejącą galaretką, całość schłodzić.
Komentarze