Lekkie, a do tego aromatyczne danie, w sam raz na niedzielny obiad. Z podanych składników wychodzą 4 spore kotleciki po około 119 kcal. 4
45 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
155 g piersi z kurczaka
85 g pieczarek
8 cm pora
60 g marchewki
2 jajka
30 g śmietany 12%
65 g mozarelli light
Sól, pieprz do smaku
½ łyżeczki papryki słodkiej
½ łyżeczki ziół prowansalskich
½ łyżeczki tymianku
½ łyżeczki cząbru
Mięsne pizzerniki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Pieczarki i marchewkę obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cienkie krążki. Przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami. Dokładnie wymieszać.
2.W drugiej misce wymieszać roztrzepane jajka ze śmietaną. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek, wymieszać. Całość przełożyć do mięsa i dokładnie wymieszać.
3.Formować zgrabne krążki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 st przez około 30 minut. Smacznego!
Komentarze