Mięsne pizzerniki z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekkie, a do tego aromatyczne danie, w sam raz na niedzielny obiad. Z podanych składników wychodzą 4 spore kotleciki po około 119 kcal. 4

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 155 g piersi z kurczaka
    85 g pieczarek
    8 cm pora
    60 g marchewki
    2 jajka
    30 g śmietany 12%
    65 g mozarelli light
    Sól, pieprz do smaku
    ½ łyżeczki papryki słodkiej
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    ½ łyżeczki tymianku
    ½ łyżeczki cząbru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsne pizzerniki z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • do mięsa dodać warzywa 1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Pieczarki i marchewkę obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cienkie krążki. Przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami. Dokładnie wymieszać.
  • jajka roztrzepąć 2. W drugiej misce wymieszać roztrzepane jajka ze śmietaną. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i dodać do jajek, wymieszać. Całość przełożyć do mięsa i dokładnie wymieszać.
  • formować kotleciki 3. Formować zgrabne krążki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200 st przez około 30 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować