Mięsne paluchy z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone można podać na wiele sposobów, tym razem podałam je w formie paluchów z fasolką szparagową. Całość świetnie się skomponowała tworząc pyszny obiad z dodatkiem młodych ziemniaczków.
Możemy użyć także mrożonej fasolki .

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -50 dag mięsa mielonego z indyka
    -1 jajko
    -2 łyżki bułki tartej
    -1 cebula
    -sól,pieprz,przyprawa do drobiu
    -15 dag ugotowanej fasolki szparagowej
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mięsne paluchy z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy poszatkowana cebulę, jajko, bułke tartą , przyprawiamy i dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
    Dzielimy na 6 części. Z każdej formujemy placuszek, układamy fasolkę szparagową i formujemy paluch.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i obsmażamy paluchy na rumiano.
  • 3. Przekładamy do rondla ,zalewamy ok. 1-1 i 1/2 szkl. wody i dusimy na wolnym ogniu 30-35 min. Pozostały sos możemy zagęścić niewielką
    ilością mąki.
  • 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami lub plackami ziemniaczanymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować