Mielone z selerem naciowyn

4.5 (4 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mielone z warzywnym dodatkiem

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dkg łopatki wieprzowej
    3-4 łodygi selera naciowego
    2 cebule
    1 jajko
    2 kromki czerstwego chleba
    50 g tartego parmezanu
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Mielone z selerem naciowyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę zmielić w maszynce. Chleba namoczyć w wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Selera umyć i pokroić w plasterki, dodać do cebuli podsmażyć kilka minut. Do mięsa dodać cebulę z selerem, jajko, odciśnięty chleb, parmezan, musztardę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z mięsa formować kotlety i obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Seler Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować