Miód z maślanki

4.5 (160 ocen)

  • Łatwy

Kociewie po raz kolejny mnie zaskoczyło. Miodem z maślanki. Wspaniała konsystencja, smak, który ciężko z czymś porównać. Potrawa jest wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych.

  • Łatwy

Składniki:

  • - maślanka: 1 litr
    - cukier: 70 dekagramów
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Miód z maślanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier wymieszać z maślanką i gotować przez godzinę. Na początku dość intensywnie mieszać aby się nie zważyło. Potem tylko od czasu do czasu przemieszać. Miód jest gotowy gdy nabierze złocisto brązowej barwy i gęstej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować