Mielone w kwiatkach cukinii:

0 (0 ocen)

Kwiaty cukinii chodziły za mną od dawna. Uwielbiam je nie tylko za piękny kolor, ale od dziś także za smak oraz sposób na urozmaicenie obiadu.

Składniki:


  • Składniki:
    • Około 10 kwiatów cukinii,
    • 300 g mielonego mięsa wieprzowego,
    • Ząbek czosnku,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 1 cebula,
    • Olej do smażenia,
    • Jajko, mąka oraz bułka tarta do panierki,
    • Około 3 łyżki bułki tartej do środka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Mielone w kwiatkach cukinii: - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Napełnione kwiaty 1. Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do gotowej dokładamy mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Całość smażymy, aż mięso będzie gotowe.
    Do lekko przestudzonego mięsa dokładamy bułkę tartą. Z masy toczymy około 10 podłużnych kulek-wałeczków.

    Pozbawione pręcików kwiaty nadziewamy przygotowanym mięsem. Końce kwiatów delikatnie skręcamy.
  • smażenie 2. Napełnione kwiaty panierujemy w mące, jajku i bułce. Obsmażamy na oleju jak krokiety z obu stron do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kwiaty cukinii Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować