Mielone w pieczarkach

4.5 (150 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Kotlety nie muszą być nudne, mielone również:). W dzisiejszej wersji kotlecikami nafaszerowałam pieczarki. Plaster sera na każdej z nich dodaje smaku. Polecam również na imprezową przekąskę na ciepło lub zimno!

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 15 pieczarek średniej wielkości
    500g mięsa mielonego
    1 czerstwa bułka
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek
    5 plastrów żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone w pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, usuwamy korzenie i blaszki. Posypujemy z dwóch stron solą.
  • 2. Bułkę moczymy w wodzie. Odciskamy, łączymy z mięsem, posiekanymi drobno czosnkiem i cebulą oraz przyprawami.
  • 3. Z mięsa formujemy kulki wielkości otworów w pieczarkach, dociskamy je do środka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczarką do dołu. Każdy plaster kroimy na 4 części, układamy je na wierzch mielonych. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować