Zapiekanka pod warzywną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś proponuję szybkie i łatwe danie ;-)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg ziemniaków
    • 3 marchewki
    • 3 pietruszki
    • Cebula
    • Szczypiorek
    • ½ kg fileta z indyka
    • 20 dag sera żółtego
    • 3 jajka
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Przyprawa gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie.
  • mięso 2. Fileta kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju .
  • przyprawy 3. Dodajemy przyprawę oraz sól.
  • 4. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • cebula 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju
  • warzywa 6. Do cebuli dodajemy warzywa, solimy.
  • szczypiorek 7. Szczypiorek siekamy i dodajemy do warzyw.
  • jajka 8. Następnie do warzyw dodajemy jajka, chwilę prużymy.
  • ziemniaki 9. Na dno naczynia żaroodpornego układamy ziemniaki.
  • mięso 10. Na ziemniaki wykładamy mięso.
  • warzywa 11. Następnie warzywa.
  • ser 12. Na koniec ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę
  • zapiekanka 13. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować