• 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Takich papryczek jeszcze nie próbowałeś, więc daj się skusić. Papryki zapiekane z mięsem mielonym po meksykańsku, będą ładnie wyglądać na uroczystej kolacji lub obiedzie.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 papryk czerwonych
    • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 ogórki konserwowe
    • 340 g kukurydzy konserwowej
    • 240 g fasoli czerwonej konserwowej
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • Olej do smażenia
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól
    • 1 łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana

Meksykańskie papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryki 1. Papryki myjesz, kroisz wzdłuż na połowy, usuwasz nasiona. Papryki układasz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • sos 2. Cebule, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodajesz mięso mielone, doprawiasz solą oraz papryką ostrą. Smażymy około 15 minut.
    Następnie dodajesz ogórki konserwowe, pokrojone w kostkę, odlaną z zalewy kukurydzę oraz fasolkę czerwoną, koncentrat pomidorowy, ketchup. Wszystko dokładnie mieszasz i smażysz jeszcze około 5 minut
  • farsz 3. Farszem napełniasz każdy środek papryk, wierzch papryk posypujesz żółtym serem startym na dużych oczkach.
    Zapiekasz 15 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
  • danie 4. Papryki gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.33 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tortille meksykańskie

To może cię zainteresować