Mielone meksykańskie w kapuście

4.2 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Takich mielonych jeszcze nie jadłaś/ eś, koniecznie musisz wypróbować, smak ich rozpływa się w ustach.
Kotlety mielone pieczone w kapuście, polane sosem meksykańskim, jest to ciekawe połączenie smaków a zarazem bardzo smaczne.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg mięsa mielonego
    • 1 cebula
    • 1 całe jajko
    • 3 ogórki konserwowe
    • 4 paski papryki konserwowej
    • ½ puszki kukurydzy konserwowej
    • Sól
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 100 g sosu meksykańskiego
    • 100 g sera żółtego
    • 1 kapusta pekińska
Wystaw ocenę:

4.2 (5 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Mielone meksykańskie w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. 1. Do miski przekładam mięso mielone, wbijam jajko, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, pokrojone drobno ogórki, kukurydzę. Następnie wsypuję sól, paprykę ostrą i wyrabiam masę mięsną.
  • kapusta 2. 2. Kapustę pekińską kroję w dwu centymetrowe krążki, wyjmuję środek, tak żeby powstał nam otwór. Środek z kapusty możemy wykorzystać do surówki. Krążki z kapusty układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • mięso 3. 3. W każdy otwór kapusty wkładam mięso i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • mielone 4. 4. Po tym czasie wyjmuję z piekarnika, smaruję sosem meksykańskim i posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, zapiekam 10 minut w piekarniku.
  • kotlety 5. 5. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
    6. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować