Meksykańskie klopsy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Kaszę płukam 4 razy wrzątkiem żeby pozbyć się goryczki aż woda nie jest mętna zalewam wodą z Vegetą i gotuje do wchłonięcia wody, pod koniec gotowania dodaje łyżkę masła , dokładnie mieszam . Przekładam do miski i studzimy. Cebulę paprykę i papryczkę chili , kabanosy siekamy dość drobno , czosnek przeciskam przez praskę dodajemy do wystudzonej kaszy , dodajemy kukurydzę koncentrat i przyprawy oraz mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy . Formujemy małe kuleczki i od razu obtaczamy w bułce tartej Robimy to delikatnie bo masa jest delikatna . Klopsiki smażymy na głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku . Gotowe klopsy podajemy z surówką ze Świerzych warzyw. Gotowe smacznego
Porady
Możemy pominąć z przepisu kabanosy lub zastąpić je inną wedlina lub mięskiem
Komentarze