MEKSYKAŃSKIE KLOPSY Z KASZY JAGLANEJ

0 (0 ocen)

Klopsy są delikatne w środku , chrupiące na zewnątrz i delikatnie pikantne Po prostu pyszne i inne

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    0,5 szklanki kaszy jaglanej suchej
    Woda do gotowania
    1 papryczka chili
    Pół papryki czerwonej
    1 czerwona cebula
    Pół cebuli białej
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki kukurydzy
    2 łyżki koncentratu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    2 kabanosy z chili
    3 łyżki mąki
    Vegeta do smaku i gotowania kaszy
    1 łyżka masła
    Pieprz
    Bułka tarta do obtoczenia klopsów
    1 litr oliwy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Meksykańskie klopsy z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0iy8hqc 1. WYKONANIE ;
    Kaszę płukam 4 razy wrzątkiem żeby pozbyć się goryczki aż woda nie jest mętna zalewam wodą z Vegetą i gotuje do wchłonięcia wody, pod koniec gotowania dodaje łyżkę masła , dokładnie mieszam . Przekładam do miski i studzimy. Cebulę paprykę i papryczkę chili , kabanosy siekamy dość drobno , czosnek przeciskam przez praskę dodajemy do wystudzonej kaszy , dodajemy kukurydzę koncentrat i przyprawy oraz mąkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy . Formujemy małe kuleczki i od razu obtaczamy w bułce tartej Robimy to delikatnie bo masa jest delikatna . Klopsiki smażymy na głębokim tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku . Gotowe klopsy podajemy z surówką ze Świerzych warzyw. Gotowe smacznego

Porady

Możemy pominąć z przepisu kabanosy lub zastąpić je inną wedlina lub mięskiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kukurydza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować