Rafaello z kaszy jaglanej

4.5 (193 ocen)

  • 60 min

Pyszne domowe ciasteczka w zdrowej wersji z kaszy jaglanej.

  • 60 min

Składniki:

  • na ok 50 szt
    2 szk.l mleka
    1 szkl. kaszy jaglanej
    4 łyżki miodu
    200 g wiórków kokosowych
    aromat migdałowy
    50 migdałów
    2 łyżki masła 82 %
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały sparzyć gorącą wodą i ściągnąć z nich skórkę.
    Kaszę opłukać i ugotować w mleku, często mieszając-aż całkowicie wchłonie mleko. Do gorącej kaszy wmieszać masło, miód i aromat. Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni, a następnie wmieszać je w kaszę. Nabierać łyżeczką masę, do środka wkładać po jednym migdałku i zwilżonymi wodą dłońmi formować kuleczki. Odstawić do lodówki aby zastygły. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować