Meksykański sos chili

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Barbara Śledź

  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowy sos chili: 1 sztuka
    - mięso mielone z łopatki: 300 gramów
    - puszka kukurydzy z czerwoną fasolą: 1 sztuka
    - Czerwona papryka (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - cebula (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 1 łyżeczka
    - puszka pokrojonych pomidorów (bez skórki): 1 sztuka
    - bulion: 1 szklanka
    - czosnek (zgnieciony): 1 ząbek
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Meksykański sos chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso smażymy z cebulą i czosnkiem, aż będzie sypkie. Podlewamy bulionem, dodajemy pomidory, przecier, paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i sos chili.
  • 2. Mieszając, dusimy 15 min. Dodajemy kukurydzę z fasolą i gotujemy 10 min. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować