Masło chrzanowe

  • wyświetlono: 492 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

To szybki sposób, aby urozmaicić masło podane na wielkanocnym stole, choć prawdę mówić robię go także w innym sezonie. Smakuje bowiem wszystkim, a dodatkiem chrzanu podnosi jego wartość odżywczą!

Jaga85

Składniki

Składniki:
• 300 g masła,
• 1 korzeń chrzanu,
• 0,5 łyżki soku z cytryny,
• Świeżo mielony czarny pieprz,
• Świeżo mielona sól ziołowa,
• Natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Masło chrzanowe

  • starty chrzan1. Chrzan obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Powinno wyjść około 3 łyżki.
  • dodanie chrzanu2. Masło przekładamy do miski, a następnie ucieramy. Do utartego dokładamy chrzan, oraz sok z cytryny. Miksujemy.
  • doprawianie3. Całość doprawiamy świeżo mieloną solą oraz pieprzem.
    Po dokładnym wymieszaniu masło przekładamy do maselniczki, na talerzyk itp. Delikatnie schładzamy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakichrzanWielkanocmasło

Komentarze

Podobne przepisy

masło ziołowo czosnkowe

Dodane przez: Magda_Z

Masło ziołowo-czosnkowe

Pyszne i aromatyczne domowe masło....

image-1p12kpy

Dodane przez: marcineusz

Masło orzechowe

...prosty przepis dla wielbicieli...

image-1gp145b

Dodane przez: Teodorka

domowe masło

Takie masełko robiła kiedyś moja...

Masło czosnkowe

Dodane przez: inusia

Masło czosnkowe

Masło jest szybkie i proste w przygotowaniu,...

Masło rydzowe

Dodane przez: Violetka76

Masło rydzowe

Uwielbiam te grzyby, więc postanowiłam...

Masło pomidorowe

Dodane przez: Konto nieaktywne

Masło pomidorowe

Śniadaniowy przebój na naszym stole!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE