Masło chrzanowe

0 (0 ocen)

To szybki sposób, aby urozmaicić masło podane na wielkanocnym stole, choć prawdę mówić robię go także w innym sezonie. Smakuje bowiem wszystkim, a dodatkiem chrzanu podnosi jego wartość odżywczą!

Składniki:

  • Składniki:
    • 300 g masła,
    • 1 korzeń chrzanu,
    • 0,5 łyżki soku z cytryny,
    • Świeżo mielony czarny pieprz,
    • Świeżo mielona sól ziołowa,
    • Natka pietruszki do dekoracji

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Masło chrzanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • starty chrzan 1. Chrzan obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Powinno wyjść około 3 łyżki.
  • dodanie chrzanu 2. Masło przekładamy do miski, a następnie ucieramy. Do utartego dokładamy chrzan, oraz sok z cytryny. Miksujemy.
  • doprawianie 3. Całość doprawiamy świeżo mieloną solą oraz pieprzem.
    Po dokładnym wymieszaniu masło przekładamy do maselniczki, na talerzyk itp. Delikatnie schładzamy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować