To szybki sposób, aby urozmaicić masło podane na wielkanocnym stole, choć prawdę mówić robię go także w innym sezonie. Smakuje bowiem wszystkim, a dodatkiem chrzanu podnosi jego wartość odżywczą!
Składniki:
• 300 g masła,
• 1 korzeń chrzanu,
• 0,5 łyżki soku z cytryny,
• Świeżo mielony czarny pieprz,
• Świeżo mielona sól ziołowa,
• Natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania przepisu:
Masło chrzanowe
1.
Chrzan obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach. Powinno wyjść około 3 łyżki.
2.
Masło przekładamy do miski, a następnie ucieramy. Do utartego dokładamy chrzan, oraz sok z cytryny. Miksujemy.
3.
Całość doprawiamy świeżo mieloną solą oraz pieprzem.
Po dokładnym wymieszaniu masło przekładamy do maselniczki, na talerzyk itp. Delikatnie schładzamy. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze