Jajka mocno chrzanowe

5 (169 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ten przepis na wielkanocne jajka to powrót do dawnej klasyki, są aromatyczne i bardzo wyraziste w smaku, polecam na smaczne świąteczne śniadanie. Tak właśnie smakuje nasza tradycja.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek

    1 łyżka tartego świeżego chrzanu

    2 łyżki majonezu

    Natka pietruszki do posypania

    Sól morska do smaku

    Świeżo mielony pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka mocno chrzanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby dobrze się skubały, wyjąć, wystudzić , obrać ze skorupek, przekroić na połówki.

    Żółtka wydrążyć do miseczki, rozdrobnić łyżką lub widelcem, dodać świeżo tarty chrzan oraz majonez, osolić i doprawić pieprzem do smaku, dobrze utrzeć na gładka jednolitą masę. Napełnić masę połówki jajek, udekorować natką ułożyć na talerzu.

    Najlepiej smakują dobrze schłodzone.

    Wesołego Alleluja!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować