Kotlety chrzanowe

5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 35 min

Rodzina uważa, że w kuchni radzę sobie całkiem nieźle. Ze stołu znika wszystko, co podam.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 5 plastrów schabu
    ● 6 dag korzenia chrzanu
    ● 200 ml śmietany 18-proc.
    ● łyżka masła
    ● 2-3 łyżki oleju
    ● łyżka vegety
    ● sól, pieprz
    ● jajko
    ● mąka i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety chrzanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy ze śmietaną. Solimy.
  • 2. Mięso myjemy i lekko roz­bi­ja­my. Oprószamy vegetą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony smarujemy masą chrzanową.
  • 3. Kotlety zanurzamy w rozkłóconym jajku, a następnie panierujemy w mące wymieszanej z bułką tartą.
  • 4. Masło i olej rozgrzewamy. Smażymy kotlety na rumiano, zaczynając od strony posmarowanej chrzanem.

Porady

RADY Iwony Sikory Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować