Kotlety chrzanowe

  • wyświetlono: 9208 |
  • dodany do książki kucharskiej: 123 |
  • polecenia: 6

Rodzina uważa, że w kuchni radzę sobie całkiem nieźle. Ze stołu znika wszystko, co podam.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Iwona Sikora, Częstochowa
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 35min

Składniki

● 5 plastrów schabu
● 6 dag korzenia chrzanu
● 200 ml śmietany 18-proc.
● łyżka masła
● 2-3 łyżki oleju
● łyżka vegety
● sól, pieprz
● jajko
● mąka i bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety chrzanowe

  • 1. Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy ze śmietaną. Solimy.
  • 2. Mięso myjemy i lekko roz­bi­ja­my. Oprószamy vegetą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony smarujemy masą chrzanową.
  • 3. Kotlety zanurzamy w rozkłóconym jajku, a następnie panierujemy w mące wymieszanej z bułką tartą.
  • 4. Masło i olej rozgrzewamy. Smażymy kotlety na rumiano, zaczynając od strony posmarowanej chrzanem.

Porady

RADY Iwony Sikory
Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty.
PP_04-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschabchrzanWielkanockotlety

Komentarze

Podobne przepisy

puree chrzanowe

Dodane przez: karolinajedynak24

PUREE CHRZANOWE

ziemniaki w innej odsłonie

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Dodane przez: bogusia82

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Polędwiczki w takim sosie są bardzo...

Ozorki wieprzowe

Dodane przez: DanusiaC

OZORKI WIEPRZOWE W SOSIE CHRZANOWYM

Delikatne mięsko w aksamitnym sosie.

Szynka w sosiku

Dodane przez: 2milutka

Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie

Takie duszone mięsko w aromatycznym...

pulpety w delikatnym chrzanowym sosie

Dodane przez: Bożena Z.

Pulpeciki w delikatnym sosie chrzanowo -śmietankowym

Pulpety w delikatnym kremowym...

Wołowina w sosie chrzanowym

Dodane przez: bogusia82

Wołowina w sosie chrzanowym

Mięso wołowe w sosie chrzanowym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE