Kotlety chrzanowe

  • wyświetlono: 8774 |
  • dodany do książki kucharskiej: 121 |
  • polecenia: 6

Rodzina uważa, że w kuchni radzę sobie całkiem nieźle. Ze stołu znika wszystko, co podam.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Iwona Sikora, Częstochowa
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 35min

Składniki

● 5 plastrów schabu
● 6 dag korzenia chrzanu
● 200 ml śmietany 18-proc.
● łyżka masła
● 2-3 łyżki oleju
● łyżka vegety
● sól, pieprz
● jajko
● mąka i bułka tarta do panierowania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety chrzanowe

  • 1. Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy ze śmietaną. Solimy.
  • 2. Mięso myjemy i lekko roz­bi­ja­my. Oprószamy vegetą i pieprzem z obu stron. Z jednej strony smarujemy masą chrzanową.
  • 3. Kotlety zanurzamy w rozkłóconym jajku, a następnie panierujemy w mące wymieszanej z bułką tartą.
  • 4. Masło i olej rozgrzewamy. Smażymy kotlety na rumiano, zaczynając od strony posmarowanej chrzanem.

Porady

RADY Iwony Sikory
Najlepiej smakują z surówką z białej kapusty.
PP_04-2012

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschabchrzanWielkanockotlety
 

Komentarze

Podobne przepisy

Ozorki wieprzowe

Dodane przez: DanusiaC

OZORKI WIEPRZOWE W SOSIE CHRZANOWYM

Delikatne mięsko w aksamitnym sosie.

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Dodane przez: bogusia82

Polędwiczki w sosie chrzanowym

Polędwiczki w takim sosie są bardzo...

Wołowina w sosie chrzanowym

Dodane przez: bogusia82

Wołowina w sosie chrzanowym

Mięso wołowe w sosie chrzanowym...

Szynka w sosiku

Dodane przez: 2milutka

Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie

Takie duszone mięsko w aromatycznym...

image-1xs86pq

Dodane przez: mamajagody_2010

chrzanowe zawijasy

Jako przystawka podajemy z sosem...

policzki wołowe

Dodane przez: duszek

Wołowe policzki w sosie chrzanowym

Dziś zaproponuję mięśnie policzkowe...