Maślany Rabarbarowiec na kruchym cieście

5 (177 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rabarbar można wykorzystać na wiele sposobów . Kruche ciasto z rabarbarem jest niesamowite

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 żółtka
    1 kostka masła 83%
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1 caly rabarbar
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Maślany rabarbarowiec na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maślany rabarbarowiec na krychym cieście 1. Mąkę przesiewamy na stolnice . Dodajemy masło w temperaturze pokojowej , żółtka, proszek do pieczenia, cukier oraz śmietane.
    Wszystkie skladniki.dokladmie zagniatamy . Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki, na okolo 30 minut .W tym czasie pozbawiamy rabarbar ciągnących sie włókien, kroimy na okolo 3 cm małe kawalki.
    Ciasto rozwalkowujemy na wielkość blachy . Bo blaszki wkładamy papier do pieczenia I przekladamy ciasto ma wierzch wkladamy pokrojony rabarbar.
    Ciasto wkłady do nagrzanego piekarnika na 180stopni I pieczemy 55 minut.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować