Maślane " Paluchy wiedźmy "

3 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mam dziś dla was moje pierwsze w życiu ciasteczka paluchy wiedźmy, chcecie przepis więc zapraszam poniżej opiszę dokładnie co jak robiłam

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 prawdziwe masło 200 g,
    8 łyżek cukru pudru,
    3 szklanki mąki pszennej,
    8 ml aromatu migdałowego,
    35 - 40 sztuk migdałów łuskanych,
    1 szklanka poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Maślane " paluchy wiedźmy " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wyrobić za pomocą dłoni lub miksera do połączenia się składników, ciasto powinno mieć konsystencję mokrawego piasku
  • ciastka 2. Z ciasta nabierać małe kawałki i formować rulonik ponacinać aby miało kształt palca i z jednej ze stron wcisnąć migdał ( można jednego podzielić na dwa wtedy nie będą takie grube paznokcie )
  • ciastka 3. Gotowe ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 35 minut do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia
  • ciastka 4. Upieczone ciastka idealnie nadają się na święto Halloween a także do kawy czy herbaty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować