Paluchy Wiedźmy

5 (188 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Próba generalna przed Halloween. Kruche ciasto i mnóstwo zabawy podczas pieczenia...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 100 gramów
    - cukier puder: 70 gramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - mąka: 220 gramów
    - migdały (obrane): 25 sztuk
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Paluchy wiedźmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluchy wiedźmy 1. Wszystkie składniki oprócz migdałów wkładamy do misy miksera i ucieramy do momentu, kiedy masa zbije się w kulę. Wyjmujemy, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut.
  • paluchy wiedźmy 2. Ciasto dzielimy na 25 kawałeczków, z których formujemy małe wałeczki. W jeden koniec wałeczka wciskamy migdał (paznokieć).
  • Paluchy wiedźmy 3. Na każdym wałeczku robimy poprzeczne kreseczki przypominające kreski na naszych palcach.
  • 4. Paluszki układamy na papierze do pieczenia i wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrznego do 200 st.C. Wyjmujemy po zrumienieniu. Dodatkowo paluszki możemy ozdobić czerwonym pisakiem lukrowym...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Migdały Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować