Marynowany łosoś w sosie śmietanowo-cytrynowym.

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Łosoś zamarynowany w krupniku to danie, które każdy powinien spróbować. Ma nie powtarzalny smak.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z surowego łososia: 700 gramów
    - biały krupnik: 100 mililitrów
    - sól morska: 3 łyżki
    - cukier: 6 łyżek
    - cytryna: 3 sztuki
    - pieprz cytrynowy: 1 szczypta
    - pieprz czarny mielony: 1 szczypta
    - koper cały: 1 sztuka
    - chrzan tarty: 300 gramów
    - śmietana słodka: 500 gramów
    - cukier,sól, pieprz bialy: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Krupnik Przystawki Sosy

Marynowany łosoś w sosie śmietanowo-cytrynowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowany łosoś w krupniku. 1. Śmietanę wymieszać z chrzanem. Doprawić do smaku. Odstawić do lodówki. Będzie to nasz sos do łososia.
  • 2. Odcinamy skórę z fileta. Następnie marynujemy w krupniku z dodatkiem soli morskiej, cukrem,cytryną,pieprzem cytrynowym i czarnym. Łączymy z łososiem i zasypujemy całymi gałązkami koperku.
    Naczynie foliujemy i odkładamy do schłodzenia na minimum 12 godzin.
  • 3. Gdy łosoś nam się już schłodzi, kroimy go na cieniutkie plasterki i układamy na talerzu.
    Polewamy naszym sosem śmietanowo -chrzanowym.
    Dekorujemy plasterkami ogórka zielonego, cząstkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować