Penne z warzywami nakryty słonecznikową polędwiczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Pokrojoną cebulę podsmażamy, następnie dodajemy paprykę. Dodajemy sól, pieprz i czosnek. Wedle uznania możemy dodać też vegetę. Gdy już warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i przesmażamy go. Podlewamy wodą. Gdy woda odparuje ( sos nie może być za rzadki) doprawiamy sosem sojowy.
2.Polędwiczki z kurczaka przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem i papryką słodką oraz odrobiną ostrej tak aby smak był charakterny.
Rozbijamy jajka do miski, roztrzepujemy je i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Do drugiej miski wsypujemy słonecznik.
3.Rozgrzewamy olej najlepiej we frytkownicy, jeśli nie mamy to do garnka wlewamy olej. Oleju potrzeba tyle aby polędwiczki w nim lekko pływały.
Spanierowane mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złocisty kolor.
4.Sos mieszamy z makaronem i wykładamy go na talerz. Na samą górę kładziemy po dwie usmażone polędwiczki.
Smacznego. Mam nadzieję że moje danie przypadnie wam do gustu.
Komentarze