Marynowane rzodkiewki do mięsa z grilla

4.5 (173 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Doskonały dodatek do kiełbaski, albo innego mięsiwa z grilla, ale nie tylko. Może też być dodatkiem do sałatek. Polecam

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • rzodkiewki ( u mnie 4 pęczki )
    kilka małych ząbków czosnku
    kilka gałązek koperku
    kilka gałązek natki pietruszki

    1/2 litra wody
    50 ml octu
    łyżeczka soli
    3 łyżeczki cukru
    listek laurowy
    2 kulki ziela angielskiego
    1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w ziarnach

    olej lniany
    koperek drobno posiekany
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Marynowane rzodkiewki do mięsa z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i zielem angielskim, pieprzem , listkiem laurowym. Wystudzić, przecedzić.
    Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić każdą na cztery części. Na dno słoika ułożyć zwinięte gałązki koperku i natki. Włożyć pokrojone rzodkiewki i obrane ząbki czosnku. Zalać marynatą i wstawić do lodówki. Rzodkiewki można podawać następnego dnia. Wykładać do salaterki. Pomieszać z olejem i koperkiem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować