Marchewkowy przysmak

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciast marchewkowych jadłam wiele, postanowiłam sama jakieś upiec. Wyszło pulchne i aromatyczne, cynamon, wanilia i dodatek orzechów, oddali to co mają w sobie najlepsze.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag. marchwi
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki zmielonych orzechów
    1 cukier waniliowy
    po szczypcie imbiru i cynamonu
    Dodatkowo:
    blaszka wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
    1 ugotowana marchewka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Marchewkowy przysmak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, ciągle ucierając dodaje olej, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, orzechy, imbir, cynamon oraz startą na tarce o małych oczkach marchewkę. Przekładam do formy. Piekę w temp. 180 stopni 1 godzinę.
  • jk 2. Jeszcze ciepłe ciasto osypuję cukrem pudrem. Talerz dekoruję wyciętymi foremką kwiatkami z marchewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować