4 całe jajka
1 szklanka cukru kryształu
2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki sody
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki startej marchwi (można 1 i 1/2 szklanki marchwi i 1/2 szklanki utartego jabłka)
Sposób przygotowania przepisu:
Piernik marchewkowy
1.
Wykonanie :
Jajka ucieramy mikserem z cukrem, dodajemy olej, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon. Jak wszystkie składniki się połączą dodajemy startą marchew.
Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 55-60 min. Jeżeli mamy większą blaszkę trzeba dać półtorej porcji.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze