Marchewka po tajsku

4.5 (143 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna surówka, świetnie smakuje do kurczaka.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg marchewki
    3 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru,
    szczypta chilli
    szczypta kolendry w proszku,
    szczypta pieprzu czarnego
    2 łyżki octu,
    8 łyżek oleju,
    1 łyżeczka sosu sojowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Marchewka po tajsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.
    Najlepiej odstawić surówkę na kilka godzin wtedy wszystko dokładnie się przegryzło.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować