Marchewka duszona

5 (191 ocen)

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 80 dag marchewki
    1/4 kostki masła
    sól, pieprz, cukier do smaku
    1/3 łyżeczki kucharka
    1 łyżeczka maki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka duszona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić marchew, przyprawić i dusić pod przykryciem do miękkości. Po ok 10 minutach dolać ok 1/3 szklanki wody. Gdy marchewka zmięknie wlać wymieszaną w 1/3 szkl. zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Zamieszać i po chwili gdy zgęstnieje ściągnąć z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować