Maliny zapiekane w koglu moglu

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Malinowa rozkosz, której nie można się oprzeć :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - maliny: 1 opakowanie
    - żółtka: 4 sztuki
    - śmietana kremówka (30%): 250 mililitrów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - esencja migdałowa: 1 łyżeczka
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - amaretto (składnik opcjonalny): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maliny zapiekane w koglu moglu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewamy do 250°C ( opcja-> tylko górna grzałka).
  • 2. Maliny mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru i sokiem z cytryny.
  • 3. Śmietanę ubijamy na sztywno.
  • 4. Żółtka miksujemy razem z 2 łyżkami cukru pudru, aromatem migdałowym i likierem amaretto do momentu, aż uzyskamy jasnożółtą, puszystą masę.
  • 5. Do ubitej śmietany dodajemy kogiel mogiel i delikatnie mieszamy.
  • 6. Owoce kładziemy na dno kokilek, zalewamy je śmietanowo-żółtkowo masą i pieczemy w piekarniku około 10 minut.
  • 7. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować