Maliny zapiekane w koglu- moglu

5 (182 ocen)

  • 10 min

Przygotowany przeze mnie deser to żółtka ubite z cukrem, krótko zapieczone z malinami. Z wierzchu tworzy się skorupka a w środku jest płynna masa. W połączeniu z kwaśnymi malinami tworzą przepyszny duet. Zrobię jeszcze nie jeden raz, w końcu to mój ukochany kogel- mogel :)

  • 10 min

Składniki:

  • Przepis na 2 porcje:
    2 żółtka
    2 łyżki z czubkiem cukru
    ok.14 malin (można z powodzeniem dać więcej)
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maliny zapiekane w koglu- moglu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubić "do białości" z cukrem. Wylać do kokilek. Ułożyć na wierzch maliny, otworkami do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec ok. 7-8 minut. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno.

Porady

Zamiast malin można dać inne owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować