Malinowy Eton mess

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słodki bałagan przełamany delikatną kwasowością malin.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - maliny: 40 sztuk
    - bezy: 4 sztuki
    - śmietana kremówka 30 % - 36%: 150 mililitrów
    - słodka śmietanka 18% (opcjonalnie): 50 mililitrów
    - cukier puder: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Malinowy eton mess - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć, odrzucić robaczywe. Około 20 malin rozgnieść widelcem tak, by puściły sok. Bezy pokruszyć na średniej wielkości kawałki (można je potraktować wałkiem lub tłuczkiem rozgniatając w torebce). Śmietankę kremówkę z cukrem pudrem oraz (opcjonalnie) z niewielką ilością słodkiej 18%, ubijać chwilę mikserem, tak, by była jeszcze dość płynna. W pucharkach/szklankach układać warstwy: na spód po 2 łyżki musu z malin, pokruszone bezy, maliny w całości, całość polać płynną śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować