Malinowa Stefanka

4.56 (9 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Trafione połączenie masy kakaowej z malinami i galaretką. Polecam malinową wersję stefanki.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1,5 litra mleka
    - 1,5 szklanki cukru
    - 375 g margaryny
    - 1 szklanka kaszy manny
    - 3 łyżki kakao
    - 16g cukru waniliowego
    - 4 paczki herbatników
    - 300g malin
    - 3 galaretki malinowe.
Wystaw ocenę:

4.56 (9 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki Herbaty

Malinowa stefanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 1l wrzątku. Studzimy.
  • 2. Mleko, margarynę i cukry zagotowujemy, następnie powoli wsypujemy kaszę mannę cały czas mieszając. Gotujemy ok. 5 minut na średnim ogniu, następnie wsypujemy kakao i mieszamy.
  • 3. Na blaszkę o wym. 25x36cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy warstwę herbatników, na to wylewamy pół gorącej masy, układamy warstwę herbatników, wylewamy resztę masy i wciskamy w nią jedna przy drugiej maliny. Gdy masa ostygnie zalewamy maliny tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Kakao Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować