Ciasto kopciuszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ucierać, dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem i wsypać do masy jajeczno cukrowej. Wymieszać. Wylać do blaszki o wymiarach 25x35. Piec 30 minut w temp. 180s C. Biszkopt makowy: Postąpić tak samo jak z biszkoptem jasnym i na koniec wmieszać suchy mak. Wykonanie masy budyniowej: Z mleka,cukru, budyniu ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodać przestudzony budyń. Wykonanie masy śmietanowej: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką. Wykonanie polewy czekoladowej: Margarynę rozpuścić z cukrem i kakao. Jajko ubić na pianę i dodać do margaryny, wymieszać. Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny-masa śmietanowa-biszkopt z makiem-masa budyniowa-herbatniki nasączone rumem-polewa. Smacznego;)
Komentarze