● 40 dag makaronu (świderki, rurki lub tagliatelle)
● 45 dag mrożonego szpinaku
● podwójny filet z kurczaka
● cebula
● 2-3 ząbki czosnku
● przyprawa uniwersalna
● curry
● sól
● masło do smażenia
● olej do smażenia
● ok. 10 dag żółtego sera
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, dokładnie
osuszamy papierowym ręcznikiem
kuchennym. Kroimy
w kostkę i oprószamy curry.
Smażymy na rozgrzanym oleju.
Odstawiamy.
2.Cebulę i czosnek obieramy,
a następnie drobno kroimy.
Cebulę szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy
czosnek i chwilę smażymy.
Wkładamy rozmrożony szpinak,
doprawiamy do smaku
przyprawa uniwersalna. Smażymy, aż szpinak
odparuje i zgęstnieje.
3.Makaron gotujemy w osolonej
wodzie. Odcedzamy Mieszamy z kurczakiem i szpinakiem.
Posypujemy żółtym
serem startym na tarce o dużych
oczkach.
Komentarze