Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami

4.5 (151 ocen)

Bywają takie dni gdy 30 minut na zrobienie obiadu to wieczność. Przyrządzam wtedy coś naprawdę ekspresowego. Wystarczy nastawić makaron który ugotuje się w 6-8 minut w międzyczasie pokroić dodatki :)

Składniki:

  • 200 g kolorowego makaronu
    2 soczyste, dojrzałe pomidory
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    kilka czarnych oliwek
    4 łyżki drobno startego sera żółtego
    odrobina oliwy z oliwek
    bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z tuńczykiem, pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.

    Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w niewielkie kawałki.

    Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy.

    Oliwki przekrajamy na pół.

    Ugotowany makaron odsączamy, mieszamy ze wszystkimi składnikami.

    Możemy doprawić oliwą i bazylią.

    Podajemy posypane żółtym serem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki Ser żółty Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować