Makaron Conchiglie z tuńczykiem, brokułami, suszonymi pomidorami i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna propozycja na obiad ze składników, które praktycznie każdy ma w lodówce :)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Makaron Conchiglie 300-400g
    • Tuńczyk w oleju 2 puszki
    • Brokuł 1szt.
    • Szalotka 1/2szt.
    • Suszone pomidory 8-10 plasterków
    • Oliwki czarne lub zielone 12-15szt
    • Czosnek 3 ząbki
    • Sól
    • Pieprz
    • Parmezan
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem Pasty

Makaron conchiglie z tuńczykiem, brokułami, suszonymi pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    Brokuł dzielimy na różyczki i blanszujemy ok. 4-5 minut.
    Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu z tuńczyka. Dodajemy szalotkę, oraz pokrojony w plasterki czosnek. Gdy szalotka się zeszkli dodajemy tuńczyka z olejem, a po chwili pomidory, oliwki, oraz brokuły. Całość mieszamy i dodajemy ugotowany makaron. Ponownie mieszamy, przyprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
    Podajemy z tartym parmezanem.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować