Makaron z serem i pomidorem

5 (182 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron z serem to szybkie danie najczęściej na słodko. To taka oklepana, wręcz nudna, wersja.
Ja zdecydowanie wolę tę potrawę na wytrawnie, z podsmażoną cebulką. Tym razem dodałam jeszcze trochę świeżego pomidora i to była prawdziwa petarda! Ładnie się prezentuje, wspaniale smakuje, a przygotowanie trwa dosłownie chwilkę.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g suchego makaronu (ja do tego dania wybieram muszelki)
    1 średnia cebula
    250 g twarogu
    1 średni mięsisty pomidor
    1 łyżka posiekanego szczypioru
    1-2 łyżki oleju
    sól morska
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z serem i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Twaróg rozdrabniamy widelcem.
    Pomidora kroimy w kostkę.
    Cebulę kroimy w niedużą kostkę i podsmażamy na oleju.
    Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z podsmażoną cebulką i rozkładamy na talerze, na makaron wykładamy twaróg, a na wierzch pokrojonego pomidora. Całość oprószamy solą morską i świeżo zmielonym pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Makaron Pomidor Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować