Makaron z cukinią i ciecierzycą

4.51 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja dziewczyna nauczyłamnie przyrządzać taki sos.

Składniki:

  • 25 dag makaronu
    mała cukinia
    10 dag ciecierzycy z puszki
    puszka pomidorów
    puszka kukurydzy
    cebula
    oliwa
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
    5 dag żółtego sera
    po 5 dag uprażonych pestek słonecznika i dyni
Wystaw ocenę:

4.51 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z cukinią i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obieramy i siekamy. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i ciecierzycę osączamy.
  • 2. Czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy cebulę i chwilę smażymy. Wsypujemy cukinię. Wkładamy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy i dusimy, aż cukinia zmięknie. Wsypujemy kukurydzę i ciecierzycę. Dusimy ok. 10 minut.
  • 3. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Polewamy sosem, posypujemy startym serem i pestkami dyni i słonecznika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować