Pigwa jest owocem zaniedbanym. Lecz bardzo wartościowym, bogatym w liczne składniki odżywcze. Dla mnie stanowi owoc zamienny z cytryną, który jest bogaty w witaminę C i pektyny. Polecam jako dodatek do herbaty.
Użytkownik
Olerek
w dniu 17.07.2016 18:16 opublikował przepis:
Kozi ser nadaje ciekawy smak i zapach unoszący się podczas pieczenia. Niecodzienne połączenie jarmużu i kwaśnych jabłek oraz bekonu sprawia, że tarta jest ciekawą alternatywą dla kanapek.
Użytkownik
Olerek
w dniu 20.04.2015 10:25 opublikował przepis:
Uwielbiam koktajle ze szpinakiem. Są wiosenne i bardzo zdrowe. Dodatek banana zagęszcza i dosładza koktajl. Jeśli lubicie możecie dodać łyżkę płatków owsianych, które wspomogą trawienie.
Użytkownik
Olerek
w dniu 17.04.2015 16:35 opublikował przepis:
Różowy grejpfrut o cierpkim smaku jest owocem obniżającym cukier, dlatego powinni go jeść diabetycy. Natomiast stewia to naturalny słodzik, który jest nawet 300 razy słodszy od cukru jednak nie zawiera kalorii. Jest to bardzo zdrowy słodzik, którym możemy spokojnie zastąpić cukier.
Użytkownik
Olerek
w dniu 09.08.2014 22:43 opublikował przepis:
Przekąska idealna na piknik i jako dodatek do kawy. Jabłka lub czekolada nadają pyszny smak. Przepis dostałam od mamy, która piekła takie drożdżówki gdy byłam mała.
Użytkownik
Olerek
w dniu 04.08.2014 14:12 opublikował przepis:
Makaron z cukinią jest idealnym pomysłem na piątkowy obiad, a także na ciepłą kolację. Do jego przygotowania potrzeba jedynie cukinię( świeżą lub mrożoną), parę ząbków czosnku, niewielki kawałek sera żółtego oraz ulubiony makaron. Oprócz niewielu składników zaletą jest także szybki czas przygotowan
Użytkownik
Olerek
w dniu 02.08.2014 10:29 opublikował przepis:
Uwielbiam cukinię pod każdą postacią, czy to zupa krem, czy jako dodatek do makaronu. Dzisiaj przedstawiam Wam pyszną i niezwykle szybką w wykonaniu zupę krem. Idealnie pasują do niej dodatki tj. prażony słonecznik, kleks śmietany, kilka kulek sera mozzarella, czy grzanki ziołowo-czosnkowe.
Użytkownik
Olerek
w dniu 01.08.2014 22:44 opublikował przepis:
Fuzja smaków, to sałatka, w której mieszają się smaki owoców, warzyw, serka pleśniowego i sosu majonezowo-jogurtowego. Jedząc ją wyczuwamy słodki smak bananów, kwaśne jabłko i słony ser pleśniowy. To idealna przekąska na wyjątkowe okazje.
Ostatnio skomentowane
Placki jajeczne z makaronem i zieleniną