Makaron z cukinią

4.96 (191 ocen)

  • 1 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodatkami. Oto przykład bardzo lekkiego i szybkiego, warzywnego dania.

  • 1 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250g makaronu
    2 małe cukinie
    50g serka topionego śmietankowego
    Łyżka oleju kokosowego
    3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    Bazylia (posiekana świeża lub suszona)
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (191 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Makaron z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przyrządzamy według opisu na opakowaniu. W międzyczasie cukinię startą na dużych oczkach, odciśniętą smażymy na oleju, aż odparuje pozostała woda. Dokładamy do niej natkę oraz bazylię, mieszamy i chwilę dusimy. Następnie dodajemy serek topiony i mieszamy by się roztopił i równomiernie połączył z cukinią. Ugotowany, odcedzony makaron wrzucamy do cukinii i smażymy jeszcze przez chwilę. Na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Cukinia Makaron Pietruszka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować