Makaron rurki z duszonymi warzywami

5 (156 ocen)

  • 35 min

Gdy brakuje czasu zwykle przygotowuję makaron na różne sposoby... tym razem z duszonymi warzywami

  • 35 min

Składniki:

  • 200 g makaronu - rurki
    1 cebula
    1 marchewka
    1 pietruszka
    brokuł
    300 ml bulionu
    mięso z kurczaka = gotowane
    5 dag żółtego sera
    sól
    pieprz
    szczypta curry
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron rurki z duszonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować, brokuł podzielić na małe różyczki, wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 2 minut, cebulę obrać i pokroić w kostkę, obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Do bulionu dodać warzywa i dusić aż zmiękną. Dodać mięso, brokuł i przyprawy i poddusić razem około 3 minut. Tak przygotowane warzywa wyłożyć na makaron i posypać startym serem. Pyszne, zdrowe i gotowe w kilka chwil
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować