MAKARON RURKI ZE SZPINAKIEM

4.5 (145 ocen)

  • 45 min

Jest to moja propozycja na szybki ale przede wszystkim zdrowy obiad, w którym główną rolę odgrywają składniki bogate w substancje odżywcze: makaron z pszenicy durum, szpinak oraz czosnek. Wszystko to w połączeniu z serami komponuje się w smaczne i aromatyczne danie.

  • 45 min

Składniki:

  • 300g makaronu z pszenicy durum (u mnie rurki)
    600g mrożonego szpinaku
    120g naturalnego sera camembert
    270g sera feta
    2 duże cebule
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron rurki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1lpbkve 1. Makaron ugotować al dente z 2 łyżkami oleju i solą.
  • image-0m40e5i 2. Bardzo drobno posiekać cebulę, podsmażyć na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać rozmrożony szpinak i smażyć całość na wolnym ogniu. Na końcu dodać pokrojony w małą kostkę camembert i ser feta. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić pieprzem.
  • image-1m5rbri 3. Na ugotowany makaron wyłożyć przygotowany sos szpinakowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron pełnoziarnisty Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować